3 vragen aan … bad boy Robbie.

Robbie Christiaens is een toffe ex-collega. Hij stapte in het ondernemerschap. Zijn mobiele rumbar heet Rob’s Rum’n Roll en voert u naar uw favoriete plek in de wereld.

Dag Robbie, hoe is het leven daar buiten de gouden kooi? Waar ligt de sleutel om te ontsnappen?

“Mijn werksituatie was veilig, voorspelbaar en conventioneel. Als een volleerd cocktailshaker schudde ik dat leventje flink door elkaar: nu telt het een mix van avontuurlijke, spannende, uitdagende en vernieuwende ingrediënten. Een mega contrast!rubsrumnroll

De verleiding om uit de gouden kooi te ontsnappen, groeide gaandeweg naar een hoogtepunt. Onweerstaanbaar. Het idee om te starten als ondernemer was rijp. En toen verstuurde ik mijn ontslagbrief. Ik heb er nog geen seconde spijt van. De gouden kooi bleek helemaal niet op slot.”

Robbie, hoe heb je jouw bijzonder talent voor het runnen van een mobiele rumbar ontdekt?

“Een bijzonder talent hoeft niet. Ik ben wel ondernemend, creatief, flexibel, zelfstandig, klantgericht en gedreven. Ik koos voor een rumbar. En geen cava of gin. Want rum is zo’n beetje de bad boy in alcoholland. Rum houdt zich niet aan strenge normen en regels zoals bijvoorbeeld whisky. Mensen van alle rangen en standen drinken rum: een zwerver in Parijs tijdens een ijskoude winternacht, een celebrity in zijn Strawberry Daiquiri op een private afterparty in Miami.

Rum is de drank van piraten en paradijselijke eilanden, rum staat voor vrijheid en avontuur! Helemaal wie ik ben :-).”

Robbie, wat is jouw energiebron om op te starten en door te bijten? Nachos? Een straffe rum on the rocks? De liefde van een sterke vrouw?

“De liefde van een sterke vrouw, uiteraard! Debbie doet veel meer dan supporteren aan de zijlijn. We gaan er samen 100% voor. Ze gaf me de nudge om te starten. Ik zwaaide een goedbetaalde job, werkzekerheid en 44 verlofdagen vaarwel. In de plaats? Onregelmatige werktijden en wekelijks 60 uren op de teller. En de onzekerheid over het zakelijk succes van de rumbar.robbie

Na vele diepgaande gesprekken met een glas rum er bij, hakten we de knoop door. Heerlijk hoe nu alles op zijn plaats valt. Om mensen te zien genieten van een concept waar we keihard voor knokken. Dat geeft gigantisch veel voldoening.”

One for the road, Robbie: vergelijk jouw vorige job eens met een cocktail, en je huidige “job” met een andere cocktail. Wat zit er dan in de glazen?

cuba-libre“Wat een uitdagende vraag! Mijn vorige job is een Cuba Libre: een lekkere, oerdegelijke klassieker met cola, rum en limoen, maar voorspelbaar. Zodra je hem op hebt denk je: “volgende keer iets anders bestellen”.

perfect-storm-cocktailMijn huidige project vergelijk ik met een Perfect Storm: een cocktail op basis van gemberbier, limoen, dark spiced rum en Angostura. Een heerlijk verrassend frisse cocktail met pit, een cocktail waarbij het moeilijk is om het bij ééntje te houden, die doet verlangen naar meer!”

Bedankt, Robbie. Cheers 🙂

 

Dorst gekregen ? U vindt Rob’s Rum ‘n Roll op deze plaatsen.

Geniet met mate(n) 😉

Gert

Noot:

In de blogrubriek “3 vragen aan …” interview ik fenomenale mensen op mijn pad. Grijp uw kans en ontmoet hen, online of in levenden lijve. Want ze hebben een begeesterend verhaal. Soms met een kleine hoek af. Maar vooral toppers op hun domein!

Herlees het interview met:

Marilleke Vranken

Katrien Van Reeth

Pascale Lequesne

Peter De Groof

Jan Devolder

Advertenties

2 gedachten over “3 vragen aan … bad boy Robbie.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s